2017-01-14

Orbanas prieš Sorošą: Vengrija kontroliuos „pabėgėlių“ judėjimą ir iš užsienio finansuojamų NVO veiklą


Vengrija nori grįžti prie iki 2012 metų galiojusios praktikos ir riboti nelegalių imigrantų laisvą judėjimą, praneša die Welt. Po teroro akto Berlyne, Kalėdų išvakarėse, kurio metu žuvo 12 žmonių, o 50 buvo sužeista, paaiškėjo, kad Vokietijoje ir kitose ES valstybėse nėra jokios veikiančios „pabėgėlių“ registracijos tvarkos, nes tunisietis Berlyno teroristas Anis Amri buvo Vokietijoje užsiregistravęs 14 kartų kaip prieglobsčio prašytojas ir visur gavo pinigines išmokas, prekiavo narkotikais. Tą patį pakartojo ir spaudoje savo tyrimą paskelbė Vokietijoje gyvenantis pakistanietis žurnalistas. Jo išvada: "pabėgėlių" registracijos sistema Vokietijoje neveikia.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas valstybinei televizijos ir radijo kompanijai pasakė, kad jo vyriausybė nutarė vėl įvesti nelegalams policijos kontrolę. 2016 metais apie 29.400 nelegalų paprašė Vengrijoje politinio prieglobsčio. „Mes turime apginti mūsų suverenitetą“, pasakė Orbanas ir pareiškė, kad šiais metais „vyks pagrindinės kovos“ su Briuseliu, kuris savo direktyvomis draudžia riboti nelegalių migrantų judėjimą. Orbanas atvirai pareikalavo pažeisti galiojančia „tvarką“.

Welt nuomone, šį Vengrijos žingsnį gins Vokietija ir Austrija, nes būtent dėl šios idiotiškos Briuselio direktyvos prieglobsčio ieškantys žmonės laisvai keliavo Balkanų maršrutu į šias valstybes per Vengriją.

2015 metais „pabėgėlių“ kelionę per Europos kontinentą organizavo Sorošo ir Co finansuojamos nevyriausybinės organizacijos (NVO), todėl Vengrijos Premjeras užsimojo įstatymais užkardyti šių antivalstybinių organizacijų veiklą.

JAV jau labai senai turi griežtus iš užsienio finansuojamų NVO reguliavimo įstatymus. NVO turi atsiskaityti prieš JAV valdžias už kiekvieną iš užsienio gautą dolerį. Šitos organizacijos JAV yra vadinamos „užsienio agentais“. Prieš kelis metus analogišką įstatymą priėmė Rusija, visai nesenai -
Izraelis. Šiandien NVO - „užsienio agentų“ kontrolė yra valstybės saugumo neišvengiama būtinybė.

Visos Vengrijos NVO, turinčius užsienio kreditorius, turės atskleisti savo pajamų šaltinius, kad nepasikartotų tokia situacija, kai prie Vengrijos sienų šios NVO atvedė pusę milijono „pabėgėlių“. Apie tai ketvirtadienį pasakė premjero administracijos vadovas Lázár János.

Vengrijos valdančiosios Fides partijos pirmininkas Silard Nemet televizijos kompanijai ATV pasakė, kad vyriausybė turi kovoti su NVO, kurios yra finansuojamos iš užsienio ir „atakuoja vyriausybę“, „visomis priemonėmis“. Nemet užsiminė, kad Donaldo Trampo išrinkimas JAV prezidentu sukurs tam palankią atmosferą.

Vengrų-žydų kilmės finansistas Džordžas sorošas, dar vadinamas „Rotšildų ruporu“, Vengrijos valdančiųjų įvardijamas pagrindiniu daugelio Vengrijos kenkėjiškų NVO rėmėju. Buvo paminėtos „teisių gynimo organizacijos“ TASZ ir Helsingio klubas, o taip pat Transparency International ir ekologinė organizacija Energia. Lázár János pasakė, kad norima visų Vengrijoje veikiančių organizacijų veiklą padaryti skaidria ir išvengti jų įtakos į šalies politinį gyvenimą.

Dar 2014 metais Viktoras Orbanas buvo organizavęs Norvegų vyriausybinės organizacijos Kehi veiklos patikrinimą. Tuo metu valdančioji partija apkaltino Oslo, kad ši Norvegijos valstybės finansuojama organizacija per fondą Norway Grants, finasiškai remia kairią opoziciją.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą