2017-01-22

Laisvė Europai. ES patriotinių partijų kongresas Koblense (papildyta video)


Šeštadienį Vokietijos Koblenso (Koblenz) mieste įvyko Europos patriotinių partijų kongresas „Freedom for Europe“ (Laisvė Europai), kurioje dalyvavo Europos parlamento frakcija „Nacijų ir laisvių Europa“, į kurią įeina prancūzų Nacionalinis frontas, belgų partija Flamandų interesas ir italų Šiaurės lyga, Austrijos laisvės partija.

Šio kongreso centrinėmis figūromis buvo Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė Marin La Pen ir Vokietijos partijos Alternatyva Vokietijai pirmininkė Frauke Petri.

Koblenso kongresą galima skaityti pasiruošimu prieš politinius rinkimus daugelyje pagrindinių ES šalių 2017 metais: parlamento rinkimais Olandijoje kovo viduryje, prezidento rinkimais Prancūzijoje balandžio-gegužės mėnesį ir parlamento bei kanclerio rinkimais Vokietijoje rugsėjo pabaigoje.

Susitikimo išvakarėse Marin le Pen laikraščiui „Figaro“ pasakė: „Iš tikrųjų, šiandien Europoje nes esame dauguma. Vienintelis, kas izoliuotas, tai ponia Merkel ir tie, kas gina jos politiką… Arba Europos sąjunga sugrąžins mums mūsų suverenitetą, arba mes išeisime iš ES referendumo keliu“.

Le Pen: ES mirusi, bet apie tai dar nežino

Koblenso kongrese Le Pen pasakė: „Europos sąjunga mirusi, bet dar nežino apie tai. Ji žlugo visomis kryptimis – ekonomiškai (labai lėtas augimas), nacionaliniu (skurdo augimas, per daug didelis bedarbystės lygis), saugumo (ES nepajėgiai apsaugoti savo sienų ir apginti šalis nuo islamo terorizmo). Jeigu eksperimentas žlugo, tai jis turi būti užbaigtas“. Ji pažymėjo, kad tuo atveju, jeigu laimės prezidento rinkimus Prancūzijoje, reikalaus iš Briuselio grąžinti Prancūzijos nepriklausomybę pagal keturis punktus: sienos, valiuta, ekonomika ir teisė.

Le Pen nuomone, Donaldo Trampo išrinkimas JAV prezidentu buvo antru smūgiu ES po Brexit. Ji pareiškė įsitikinimą, kad po prabudimo anglo-saksoniškų šalių 2017 metais prabus kontinentinė Europa. Jos žodžiais, dabar visos Europos valstybes slegia tironija. „Prancūzijoje meluoja apie Vokietiją, Vokietijoje meluoja apie Didžiąją Britaniją, o Vokietijoje meluoja apie Didžiąją Britaniją ir taip toliau“.

Le Pen sukritikavo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel už „dosnumą migrantams“. Ji priminė, kad pas pačius Vokietijos gyventojus niekas neklausė nuomonės apie migracijos politiką. „Merkel taip norėjo priimti šiuos migrantus, kad taip ir nežino, kur dingo 500 tūkstančių jų“.

„Prancūzijoje ponią Merkel pristato kaip humanitarinės srities didvyrę. Koks dosnumas migrantų atžvilgiu! Bet tuo pačiu metu pas pačius šalies gyventojus niekas neklausia jų nuomonės apie šalies migracijos politiką, ar jie ja patenkinti. Ir mes suprantam, kodėl. Nes jeigu paklausti, visi pamatys, kad tokia migracijos politika – tiesiog kasdieninė katastrofa!“ - pasakė Le Pen.

Prancūzijos kandidatė į prezidento postą Marin Le Pen pasakė, kad 2017 metai taps „Kontinentinės Europos žmonių prabudimo metais“. „Vakar, nauja Amerika. Šiandien, Tegyvuoja, naujos Europos Koblensas!“

Olandų tautininkų lyderis Gertas Vildersas pasakė: „Žmonės Vakaruose bunda. Jie nusimeta politkorektiškumą“. „Šie metai bus žmonių metais... išsilaisvinimo metais, patriotinio pavasario metais“.

Manoma, kad Vilderso partija gali laimėti daugiausiai balsų kovo 15 dieną vyksiančiuose Olandijos parlamento rinkimuose. Le Pen yra viena iš pagrindinių pretendenčių į Prancūzijos prezidento postą. Rugsėjo mėnesi per rinkimus į Bundestagą į jį turėtų patekti Vokietijos partija AfD.






Šaltiniai:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą