2017-01-09

Koncentracijos stovyklose nebuvo popierinių pažymėjimų


Lietuvoje įsigaliojus Civilinės būklės aktų registravimo įstatymo nuostatoms, popieriniai gimimo, santuokos ir ištuokos, mirties, taip pat vardo, pavardės ar tautybės keitimo liudijimai piliečiams neišduodami. Viskas bus saugoma, suprantama žmonių patogumui, Registrų centro duomenų bazėje.

Tai ne naujiena. Koncentracijos stovyklose per karą irgi taip buvo, ištatuiruoja kodą ant rankos, ir viskas, kokie dokumentai?

Italijos premjeras Mateo Renci šiais metais jau planavo savo piliečius čipuoti, kaip šunis ar katinus, laimei, jis atsistatydino. Italai kurį laiką liks nesučipuoti.

Aš matau popierinių dokumentų atėmime tam tikrą logiką. Atims grynus popierinius pinigus, kad suvaryti į elektroninių pinigų konclagerį (Danijoje grynų pinigų šiais metais nebeliks), atims popierinius dokumentus. Tautybę jau atėmė (įrašas dėl tautybės neprivalomas). Dar liko atimti lytį, šeimą, tėvynę. Tereikės į tam tikrą vietą įsiūti tą nelemtą mikročipą. Viskas, kaip Balio Sruogos „Dievų miške“. Verta prisiminti ir dar kartą šį kūrinį perskaityti.

Vokietijoje elektroninis konclageris žymiai toliau pažengęs negu Lietuvoje ir tvarkingumu vokiečiai pasižymėjo kažkada. Bet štai, vienas tenykštis pakistanietiškos kilmės žurnalistas (21 metus gyvenantis Vokietijoje) užsiaugino barzdą ir užsiregistravo pabėgėliu, elektronines anketas užpildė, pirštų antspaudus įvedė į sistemą. Po to dar kartą užsiregistravo, vėl pirštų antspaudus į elektroninę sistemą įvedė. Paaiškėjo, kad galima taip ir tūkstantį kartų užsiregistruoti, jei sveikatos tik pakaktų registruotis. Taip galima kad ir dešimt „pabėgėlio“ išmokų gauti. Ką ir daro gudrūs azijatai ir afrikiečiai.

Po Naujųjų staiga paaiškėjo, kad visą internetą valdo Vladimiras Putinas iš Maskvos. Jis net Donaldą Trampą prezidentu paskyrė! Tai ką tam Putinui reiškia į Lietuvišką Registrų centrą įlįsti ir ten prikiaulinti taip, kad mes dešimtmetį nebežinosime, kuris esame miręs, o kuris gyvas, kuris vedęs, o kuris viengungis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą