2017-01-11

Kniazius Vladimiras ir Lietuvos Dalia


Mūsų valdžia, kad mes nesijaustume tokiais baisiais ubagais ir nuskurdėliais, kokie esame (nekalbu apie puotaujančius maro metu vagis), mėgsta mus paguosti, kad Rusijoje dar blogiau negu pas mus. Kai valdžios nusamdyti propagandistai parodo apleista Rusijos kaimą – tarytum ta pati Lietuva, kai parodo duobėtas gatves, remontuojamas sningant (Šimašius Vilnuje) – irgi labai panašu, tie patys metodai.


Kiek besistengtų mūsų valdžia, o esminių skirtumų nuo Rusijos nematyti. Gal todėl, kad mūsų prezidentai tą pačią Plechanovo aukštąją ekonomikos mokyklą baigė, abu ekonomikos disertacijas rašė, sako, kad su tais pačiais organais abu reikalų turėjo?


O panašiausi pas mus ir pas juos yra valstybiniai televizijos kanalai: identiški žaidimai, viktorinos, idiotiški pašnekesiais ir, žinoma, pramoginės laidos: ten tai jau vien naftalinu kvepenčios senienos, beskonystė, stručio plunksnos, begalinio kvailumo pašnekesiai. Gal, sakau, ir Rusijos 1 kanalo vadovą Konstantiną Ernstą kada elektros skydinėje galvon trinktelėjo? Žinoma, pas tą jų „siauruką“ galimybės didesnės, ten ne milijonais valdžia šitą šlamštą laisto, o milijardais. Todėl jų „siaurukas“ ne tik mastodontišką „žiburėlį“ Naujųjų progą rusams parodė, bet ir filmą driogstelėjo: „Vikingas“ vadinasi, neva apie kniazių Vladimirą, kuris rusus pakrikštijo. Pamatė rusai tą ne ruso filmą jiems padarytą ir nustėro: apvogė – ėmė rėkti, milijardus pavogė, o tas kniazius, kaip koks valkata po purvus klampoja! Keisti tie rusai, nori, kad chazaras jiems gražų filmą apie chazarus skriaudusį kniazių padarytų!?

Bet mat juos vanagai rusus tome jų chazarų kaganate, su tuo jų kaganu Putinu priešaky, „po stalu už kojos chazarų pririštu“, kuris priedo visus Obamos kompiuterius sugadino ir tuos kelis jo smegenų griovelius atakavo.


Man atrodo, kad šie metai bus lemtingi ir Lietuvos kinematografui. Ar tik negaus siauras užsakymo pastatyti istorinį filmą apie kunigaikštienę Dalią? Filmas apie Vladimirą yra, o apie Dalią-nėra. Juk kaip nedaug tereikia: kelių milijardų eurų ir bus kino epopėja! Sakote, kad nebuvo tokios kunigaikštienės? Užmokės, ordiną pakabins – atras storas istorikas, ne kur dėsis. Nebeilgai juk prezidentauti mūsų Daliai teliko, o gero žodžio nėra už ką pasakyti. Negi tik kanalizacijos vamzdį prie Neries tepaliks ir tą dujų geldą, visą Lietuvą skandinančią? Bent filmas liktų. Brazauskas iš silikatinių blokelių valdovų rūmus pastatė, Adamkus - kalėjimą, tapkes Šiauliuose paliko, o Dalia-istorinį filmą po savęs paliktų. Ką?


Rusai apie tenykštę gėdą – 1 kanalą:




Apie Lietuvos gėdą – „siauroviziją“:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą