2017-01-27

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): pabėgėliai 2016 metais Vokietijos federalinei valdžiai kainavo 21,7 milijardus eurų?


FAZ šiandien rašo, kad Vokietijos federalinė vyriausybė paskaičiavo savo išlaidas pabėgėliams. 2016 metais jos buvo 21,7 milijardai eurų. 2017 metais Vokietija planuoja išleisti 21,3 milijardus.
Kovais su migracijos priežastimis buvo skirta 7,1 milijardai eurų: iš jų 1,4 milijardai humanitarinei pagalbai krizės ištiktiems regionams. Priėmimui, registracijai ir prašančių prieglobsčio žmonių apgyvendinimui - 1,4 milijardai, o jų integracijai – 2,1 milijardai. Socialinės išmokoms po prieglobsčio suteikimo pareikalavo papildomų 1,7 milijardų eurų. 9,3 milijardai buvo paskirstyta savivaldybėms.

FAZ rašo, kad 2015 metais į Vokietiją atvyko apie 890.000 prieglobsčio prašytojų (viso 1,2- 1,8 milijono imigrantų), 2016 – 280000.

2016 antivokiškas Merkel režimas išdavė „pabėgėlių“ giminėms 105000 vizų pagal šeimų susijungimo programą. Apie tai pranešė die Welt, kur rašoma: „2016 buvo išduotos 105000 vizų šeimų susijungimui“, ką patvirtino Vokietijos užsienio reikalų ministerija šį ketvirtadienį.

Donaldas Trampas Angelos Merkel migracijos politiką pavadino „katastrofa“. Trampas – verslininkas, jis supranta finansinių institutų skaičių ekvilibristiką, kuri nuostolius moka paversti pelnais. Angela Merkel prieš kelias dienas pasakė, kad Vokietija neturi galimybės gynybai skirti 2% BVP, kaip numato NATO valstybių sutartis. Tai reiškia tik tai, kad viešai skelbiami skaičiai apie Vokietijos ekonomiką, neva teigiamą pabėgėlių įtaką jai – melas.

Pabėgėliai“ - Merkel nusikaltimas Europai. Milžiniškos išlaidos yra skiriamos kovai su islamo terorizmu, banditizmu, kriminaliniais nusikaltimais, kurių priežastis – Merkel pakvieti „pabėgėliai“. Didžiausia našta dėl „pabėgėlių“ tenka Vokietijos savivaldybėms, kurių 1/3 yra prasiskolinusios, yra faktiniai bankrotai. Federalinė valdžia jų patiriamų nuostolių dėl „pabėgėlių“ pilnai nekompensuoja.   2016 metais dėl „pabėgėlių“ nusikaltimų ženkliai sumažėjo turistų iš Kinijos ir kitų Pietryčių Azijos valstybių.

Alternatyva Vokietijai partija (AfD) skelbia, kad Vokietijos socialiniai fondai ištuštinti, mokyklos ir kitos viešos įstaigos griūva, keliai neprižiūrimi. Viso to priežastis - „pabėgėliai“ ir jų sukeltas chaosas valstybėje.

AfD vicepirmininkas Jörg Meuthen rašo: „Kad pabėgėlių krizė 2016 metai stimuliavo Vokietijos ekonomiką, yra iškreipta ekonomikos realybė. Tai už mokesčių mokėtojų pinigus sukeltas valdžios sektoriaus beprasmis vartojimas. Šios vyriausybės milijardinės išlaidos žemos kvalifikacijos darbuotojams, nelegalams, nėra prasminga investicija į ateitį. Negalima leisti, kad pūtų mokyklų pastatai, degraduotų policija, toliau didėtų mokesčių našta piliečiams, o tuo metu federalinė vyriausybė toliau skirtų milžiniškas lėšas pabėgėliams, kurie kaip galima greičiau turi būti sugrąžinti į savo gimtuosius namus. Tai pseudo-augimas, kuris yra sukeltas krizės, kurią federalinė vyriausybė turėtų būti suinteresuota kuo greičiau pabaigti. Tai absurdiška būklė, kuri veda tiesiai į ekonominę aklavietę. Jeigu ekonominiai ekspertai giria šį augimą, jie, matyt, neturi jokio mkroekonimikos santykių supratimo. Tai pavojinga būklė, kuri turi kiek įmanoma greičiau pasibaigti ir reikia investuoti mokesčių mokėtojų pinigus tikrai į reikalingas ekonomikos sritis, pavyzdžiui, į švietimą ir saugumą“.

Pašalpų skyrimas „pabėgėliams“ Vokietijoje yra chaotiškas ir neorganizuotas, jie gali registruotis dešimtis kartų (Berlyno teroristo tunisiečio Aniso Amri atvejis) ir gauti dešimti išmokų vis kituose Vokietijos miestuose.

Šiandien portalas Pi-news aprašo kaip panaudojami pinigai, skiriami pabėgėlių vokiečių kalbos mokymui. Tam 2016 metais Merkel valdžia skyrė 300 milijonus eurų.

Šiuos pradinius vokiečių kalbos kursus, kurie leidžia žmogui Vokietijoje dirbti nebent kroviko ar valytojo darbą, baigė mažiau 50% tų, kurie juos buvo pradėję lankyti. Dauguma merkel „svečių“ gauna išmokas, nemokamus drabužius, būstą ir net nesiruošia nei dirbti, nei mokytis vokiečių kalbos. 

Visa tai ir yra Merkel „katastrofa“.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą