2017-01-15

ES-Turkijos readmisijos sutartis nesustabdė migracijos į Vokietiją


2016 metais pabėgėlio statusą Vokietijoje pretendavo gauti 280 000 žmonių, 2015 – 890 000. Viso per 2 metus – 1 170 000 žmonių. Nepaisant 2016 metų birželio mėnesį ES pasirašytos readmisijos sutarties su Turkija, kurios iniciatore buvo Vokietijos kanclerė Angela Merkel, per „Balkanų maršrutą“ į Vokietiją atvyksta 10-15 000 migrantų kiekvieną mėnesį. Niekas tiksliai nežino, kiek yra neužregistruotų žmonių. Įvairiais vertinimais 100 -150 000. 80% (!) atvykusių per pirmuosius 4 2016 metų mėnesius neturėjo asmens dokumentų arba turėjo padirbtus dokumentus. Tai leido jiems registruotis po kelis kartus ir gauti po kelias socialines išmokas.

Neaiški padėtis su migrantų šeimų susijungimu, nes leidus jiems susijungti, atvykėlių skaičius išaugtų kartais. Manoma, kad taip artimiausiu metu atvyks 0,5 milijono sirų. Šiuo metu Vokietijoje yra 268866 pareiškimai šeimų susijungimui.

Merkel valdžia nededa pastangų, kad išsiųsti nelegalus, kurie yra negavę pabėgėlio statuso. Berlyno teroristas, nužudęs prieš Kalėdas 12 žmonių ir sužeidęs 50 buvo vienas iš jų. Bundestagas numato tirti šį įvykį ir situaciją su migrantų, negavusių pabėgėlių statuso, išsiuntimu iš Vokietijos.

Žlugusią Angelos Merkel atvirų durų politiką Vokietijos kanclerio rinkimų 2017 metais išvakarėse kritikuoja jau ne tik Alternatyva Vokietijai partija (AfD), bet ir KDS bendrapartiečiai. Pagrindine šių dienų Vokietijos naujiena yra įtakingos KDS ir Bundestago narės Erikos Steinbach išėjimas iš KDS.


Erikos Steinbach pareiškė, kad kanclerė Angela Merkel pažeidė Vokietijos įstatymus, kada 2015 metais atidarė sienas pabėgėliams. „Tai, kad žmonėms nenustačius jų asmenybių mėnesių bėgyje buvo leista kirsti autobusais ir traukiniais sieną, buvo ne išimtimi, bet sąmoningu žingsniu, prieštaraujančiu mūsų įstatymams ir ES sutartims“. Ji pažymėjo, kad tūkstančiai pasų, kuriuos pateikė migrantai, buvo padirbti, bet jokių teisinių pasekmių šie nusikaltimai jiems neatnešė. „Žymi dalis žmonių, kurie atvyko, nėra pabėgėliai pagal Ženevos konvenciją“, - pasakė Steinbach. Jos žodžiais, to pasekoje į šalį atvyko ne tik tie, kuriems reikia prieglobsčio, bet ir potencialūs teroristai.

Partija AfD pakvietė Eriką Steinbach įstoti į jos gretas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą