2017-01-30

Australija palaiko Trampo imigracinę politiką


Sydney Morning Herald rašoma, kad Australijos URM vadovė Julie Bishop pareiškė, kad Australija palaikys JAV prezidento Donaldo Trampo politiką ir jo veiksmus apsaugant Jungtinių Valstijų sienas.

Praėjusią savaitę Donaldas Trampas pasirašė įsaką „Dėl šalies apsaugos nuo įvažiavimo užsienio teroristų“, kuris 90 dienų draudžia atvykti į JAV visiems piliečiams iš septynių valstybių (Irano, Irako, Jemeno, Libijos, Sirijos, Somalio ir Sudano), o taip pat sustabdo priėmimą 120 dienų bet kokių pabėgėlių ir draudžia neapibrėžtam laikui pabėgėlių priėmimą iš Sirijos. Išimtis krikščionys, prieš kuriuos islamistai vykdo genocidą.

„Aš įsitikinusi, kad Australijos ir JAV vyriausybės tęs pagalba viena kitai užtikrinant garantijas, kad mes pajėgsime realizuoti mūsų imigracinę politiką ir sienų apsaugos politiką“, — pareiškė Julie Bishop.

Ji pažymėjo, kad Australija tampriai bendradarbiauja su JAV administracija ir nori užtikrinti savo piliečiams galimybę įvažiuoti į JAV.

Australija vykdo griežtą politiką pabėgėlių atžvilgiu, atvykstančių į jos teritoriją. Kada siekiantys prieglobsčio atvyksta į Australiją be leidimo, valdžia atsisako juos priimti. Jie yra deportuojami į kilmės šalį, arba išsiunčiami į salas: Nauru valstybę, kuri yra vienoje iš Okeanijos salų, arba Manuso salą, priklausančią Papua-Naujajai Gvinėjai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą