2017-01-13

Ar Lietuvai reikalingas Prezidento institutas?


Labai palaikau valstiečių norus mažinti Seimo narių skaičių. Jų ten ženkliai per daug, todėl dykinėja, mūsų sąskaita sprendžia savo verslo klausimus, atostogauja ir t.t.

Izraelio Knesete yra 120 deputatų, gyventojų Izraelyje – 8,5 milijono. Ne ką mažesnėje už Lietuvą Latvijoje – 100 deputatų. Pakanka, o gal ir per daug.

Daug nereikalingų ministerijų, kurios galėtų tapti Ūkio ministerijos departamentais. Didelė kvailybė buvo priveisti analfabetus ruošiančius universitetus. Daug buvo per 26 metus pridaryta kvailybių.

Mažinant Seimą reikėtų pagalvoti ar mums reikalinga prezidento institucija? Esame, de facto, ES kolonija, jos struktūrinis vienetas, viskuo paklūstantis metropolijai – Briuselio biurokratams. Gyvename pagal Briuselio direktyvas.

Lietuvos prezidento rūmai – 5 kartus didesni už JAV „Baltuosius rūmus“. Prezidentūroje dirba apie du šimtus niekais užsiimančių, arba URM veiklą dubliuojančių žmonių. Ar tiek jų reikia medalių ir ordinų kabinimui? Ar prezidentūra reikalinga vien tam, kad prezidentė galėtų staipytis Briuselyje prieš fotografus ir televizijų operatorius kartu su bukais Briuselio biurokratais, nuo kurių kvailų veidų ir dar kvailesnių kalbų net vimdo (vien ko verti girto Žano Klodo Junkerio cirkai)?



Dalios Grybauskaitės vaikla lygi nuliui. Jos valdymo metu iš Lietuvos pabėgo 334 539 piliečių, o čia dar ne jos prezidentavimo pabaiga! Ne ką geriau prezidentavo ir jos pirmtakai. Jei laivas skęsta – atsako kapitonas. Taip ir valstybėje. Už jos žlugimą atsako visų pirma prezidentas. O mūsų valstybė žlunga. Tai gal laikas likviduoti šitą nenaudingą ir Lietuvos valstybę parazituojantį Prezidento institutą?






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą