2016-10-17

Skurdas Europoje: tikras ir pameluotas

Spalio 17 d. pažymima Pasaulinė kovos su skurdu diena. Ta proga melagių melagis Eurostatas paviešino eilinę savo melo porciją, jis palygino nepalyginamus skaičius ir paskelbė, kad 23,7 procentai ES gyventojų, arba 119 milijonai gyventojų skursta, skelbiama DW. Bet realybė kitokia. Žemiau skurdo gyvena ištisos valstybės, tarp jų ir išvogta Lietuva.
Aš teigiu, kad didesnių melagių už Europos Sąjungos biurokratus pasaulis dar nebuvo matęs. Tai akivaizdu, kaip 2×2. Aš esu tiesiog šokiruotas Eurostato skaičių apie skurdą Europos Sąjungoje, apie jų lyginimą nepalyginamų dydžių, kai esant tai pačiai valiutai, toms pačioms maisto kainoms, skurdas vienoje šalyje, nėra lyginamas su realiu žmonių skurdu kitoje šalyje. Tačiau net ir Briuselio melagių sufalsifikuota Europos Sąjungos skurdo statistika atrodo tragiškai.
Eurostatas teigia, kad Vokietijoje skurdas gresia 20 procentų gyventojų.
Eurostato falsifikatoriams ir demagogams skurdas yra tada, kai pajamos sudaro 60% nuo šalies pajamų vidurkio. Taip Vokietijoje praeitais metais skurdo riba buvo 12401 eurai metams, rašoma DW.
Lietuvoje skurdo riba – 4308 eurai (259 eurai per mėnesį). Tuo tarpu maisto ir drabužių kainos visoje Europoje, kaip mes visi puikiai žinome, yra praktiškai identiškos. Kai Lietuvoje atsidarė vokiečių koncerno Lidl parduotuvės, tereikia palyginti Lidl.lt su Lidl.de. Galima palyginti ir žmonių skrandžių tūrius, suvartojamų kolorijų skaičių – šie skaičiai Lietuvoje ir Vokietijoje bus vienodi, tai kaip gali trigubai skirtis skurdas?
Aš suprantu kodėl taip daroma. Tai daroma tam, kad nuslėpti baisų skurdą, kuris kamuoja naująsias ES valstybes, kurios priimtos į ES tik tam, kad tiekti centrui vergus, baltus ir kvalifikuotus vergus, ir tiekti centrui pigias žaliavas.
Yra trys melo rūšys, pasakytų Bismarkas: melas, didelis melas ir Eurostatas.
Algimantas Lebionka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą