2016-09-15

Sudužusios Lietuvos pramonininkų viltys: Vokietijos didžiausios įmonės į darbą priėmė tiktai 63 pabėgėlius iš milijono atvykusių



Lietuvoje, pamenu, vis atsirasdavo entuziastų, o gal kokio dėdulės Sorošo pamaitintų, kurie kalbėdavo, kokia didelė ekonominė nauda iš į Lietuvą vežamų „pabėgėlių“. Kaip jie dirbs statybose, kitose ūkio įmonėse, kaip jie kels į dausas Lietuvos žlungančią ekonomiką. Bet neišsipildė šie rožiniai sapnai. Paaiškėjo, kad tie „pabėgėliai“ temoka dirbti vaikelius, prekiauti narkotikais, prievartauti vokietes, vogti ir plėšikauti, kad jie puslaukiniai ir bemoksliai.
Be to paaiškėjo, kad jie jokie ne pabėgėliai, o elementarūs socialiniai parazitai, siekiantys ne saugumo, o geresnio gyvenimo svečiuose pas juos sukvietusią Merkel. Dar paaiškėjo, kad tų saugių vietų apstu ir Sirijoje, ir Irake, o juo labiau Afrikoje. Bet ne, jiems saugu tik Vokietijoje, tik pas „mamytę Merkel“, kur parama didžiausia, kur jiems labiausiai į užpakalius be muilo lendama.
Vokietijoje prieš metus visa Merkel vyriausybė nuolatos kartojo apie „pabėgėlių ekonominę naudą“. Po metų Amgela Merkel kvietė „ant kilimo“ stambiausių Vokietijos koncernų vadovus ir reikalavo įdarbinti tuos jos „pabėgėlius“. Praėjo dar du mėnesiai nuo pokalbio „ant kilimo“. Nepadadėjo.
Reuter praneša, kad stambiausios Vokietijos kompanijos, iš Top-30 grupės, priėmė į darbą 63 pabėgėlius iš milijono atvykusių per praėjusius metus.
Šiuos duomenis Reuter gavo pati apklaususi didžiųjų Vokietijos kompanijų personalo tarnybas.
Kompanijų atstovai patvirtino, kad pabėgėliai neturi minimalių kompetencijų, leidžiančių dirbti Vokietijos įmonėse. Visų pirma – vokiečių kalbos žinių.
Iš 63 įdarbintų pabėgėlių 50 buvo įdarbinti pašto kompanijoje Deutsche Post DHL, pažymi Reuter. Jų užduotis – pats paprasčiausias siuntinių rūšiavimas.
Trečiadienį top-menedžeriai iš stambiausių kompanijų buvo vėl kviečiami „ant kilimo“ pas „pabėgėlių mamytę Merkel“ aiškintis, kodėl jie nenori į darbą priimti tų „pabėgėlių“, kuriuos ji vis nesiliauja kvietusi.
Jakovas Kedmi, buvęs Izraelio žvalgybos Rytų Europai „Nativ“ šefas, yra Iton-tv laidoje sakęs: „vokiečiams reikia šito mėšlo, tegul dabar jie jį ir valgo“.
O mūsų valdžiai neatsibodo vežti mums šitą „desertą“? Ar jie adekvatūs, ar supranta ką daro?






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą